Informatii generale | Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Informatii generale

Federatia Romana de Badminton s-a infiintat la data de 29 ianuarie 1990, desi jocul a fost practicat in mod organizat pe teritoriul Romaniei inca din 1974. Federatia s-a reorganizat in anul 2001, in conformitate cu Legea Educatiei Fizice si Sportului nr. 69/2000.

Badmintonul a devenit sport olimpic in anul 1992 cu 4 probe (simplu si dublu feminin + masculin), editie la care s-a si inregistrat prima participare a unui sportiv roman la Jocurile Olimpice. In 1996 a fost introdusa si proba de mixt in randul celor olimpice.

Cele mai importante rezultate ale sportivilor nostrii sunt la nivel balcanic, unde s-au obtinut numeroase medalii de aur, argint si bronz, in probele pe echipe precum si cele individuale. S-au inregistrat numeroase participari la Campionate Europene, competitii internationale din Circuitul European, precum si Campionate Mondiale. Dintre acestea, cele mai notabile rezultate s-au inregistrat la Campionatele Mondiale de Juniori din China (2000), locul 19 si locul 8 la Campionatul European de Juniori din Rusia (2016).

Federatia Romana de Badminton este membru afiliat al Federatiei Europene de Badminton (Badminton Europe Confederation http://www.badmintoneurope.com) precum si al Federatiei Mondiale de Badminton (Badminton World Federation http://bwfcorporate.com), din anul 1990 respectiv 1991.

Va rugam sa urmariti paginile noastre de socializare pentru a fi la curent cu toate proiectele de dezvoltare in care suntem implicati, precum:  „Shuttle Time” – Badmintonul in scoli (www.facebook.com/ShuttleTimeRomania), „Pierre de Coubertin” (www.mts.ro), Romanian International (www.facebook.com/BadmintonRomanianInternational)