Blog

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la JE MINSK 2019 a fost prezentata oficial la Izvorani

📁 front, news 🕔18.June 2019
Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la JE MINSK 2019 a fost prezentata oficial la Izvorani

A doua editie a Jocurilor Europene Minsk 2019!

Echipa Olimpica a Romaniei care va participa la editia din acest an a Jocurilor Europene, competitia multi-sport gazduita de MINSK, capitala Belarus, in perioada  21-30 iunie a.c., a fost prezentata oficial la Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic “Sydney 2000” din Izvorani.

123 de sportivi, antrenori, personal medical si oficiali, imbracati in tinutele de prezentare, s-au conectat la Jocuri si au fost incercati de primele emotii. Intonarea imnului de stat al Romaniei si a imnului Olimpic au accentuat nota solemna a evenimentului la care au fost prezenti Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, George Boroi, secretarul general al COSR, Andrei M. Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus in Romania, membrii ai Comitetului Executiv al COSR.

Presedintele COSR Mihai Covaliu le-a transmis sportivilor un frumos mesaj de incurajare: “Sunt  convins ca la MINSK fiecare dintre voi doreste sa fie pe podium si sa se intoarca acasa cu o medalie. Stiu ca v-ati pregatit si ca asteptati aceasta competitie pentru a va demostra in primul rand voua ce puteti. Sunteti cei mai buni sportivi romani si ati obtinut aceasta calificare cu greu. Este momentul sa culegeti roadele muncii voastre. Sa straluciti, sa-i faceti mandri pe parinti vostri, pe cei dragi, pe cei care v-au ajutat sa ajungeti aici, pe toti romanii care va vor incuraja si sustine”.

“Concurati cu incredere si determinare, amintindu-va ca voi sunteti urmasii Nadiei Comaneci, Iolande Balas, Andreei Raducan, lui Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Francisc Vastag, Gheorghe Berceanu, Stefan Rusu si ai multor alti mari sportivi ai acestei tari”.

“Aveti curaj si veti reusi! Depasiti-va pe voi insiva”, le-a transmis Mihai Covaliu celor prezenti.

La randul sau, ambasadorul Republicii Belarus in Romania le-au urat succes sportivilor romani si i-a asigurat ca sunt bineveniti in capitala Bielorusiei unde gazdele fac tot posibilul ca intrecerile sa se desfasoare la cele mai inalte standard.

Cu mana pe tricolorul sustinut de Cristian Pletea (tenis de masa), Laura Coman (tir sportiv), cea care va purta drapelul Romaniei la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, a rostit juramantul olimpic al sportivilor, in timp ce juramantul antrenorilor si oficialilor a fost rostit de Maria Fumea (gimnastica aerobica)

Dupa prezentarea celor 123 de sportivi si a antrenorilor lor, ceremonia s-a incheiat cu traditionala fotografie de grup.

O parte dintre componentii Echipei Olimpice s-au amuzat apoi desenand un urias RO, cu siluetele lor, pe gazonul terenului de fotbal, moment imortalizat dintr-o drona.

Cea mai mare parte a Team Romania va pleca spre MINSK maine dimineata, celelalte loturi urmand a sosi in capitala Republicii Belarus in functie de programul competitional.

Share this article with friends