Blog

Rezultate finale dupa Campionatul Mondial de Seniori

📁 news 🕔06.August 2018
Rezultate finale dupa Campionatul Mondial de Seniori

In perioada 30 iulie – 05 august 2018, a avut loc o noua editie a Campionatelor Mondiale de Seniori, care s-au desfasurat in localitatea Nanjing – China.

La sfarsitul campionatelor din Nanjing, China a reusit sa castige doua probe de dublu (dublu masculin si dublu mixt), iar Japonia una (dublu feminin) dar intr-o maniera categorica, 3 din cele 4 cluburi care au completat podiumul fiind din Japonia.

In proba de simplu masculin victoria a revenit tanarului Kento Momota din Japonia, dupa o finala castigata in fata favoritului nr. 3 din China  – Yuqi Shi.

Proba de dublu mixt s-a incheiat sub o dominatie Chineza, primii 3 clasati fiind din aceasta tara, in timp ce al doilea loc 3 a fost ocupat de Hong Kong.

La dublu masculin victoria a revenit favoritilor nr. 4 din China (Junhui/Yuchen), care au reusit sa termine in fata compatriotilor lor din China, favoriti nr. 2 (Liu/Zhang), dupa o finala impotriva favoritilor 5 din Japonia. De remarcat si evolutia foarte buna a perechii Chen/Wang din China Taipei (initial favoriti nr. 15).

In proba de simplu feminin, sportiva spaniola Carolina Marina continua sa faca istorie, devening prima jucatoare din lume care reuseste sa castige 3 titluri de campioana mondiala (2014, 2015 si 2018). Aceasta a reusit sa o invinga in finala pe favorita nr. 3 din India – V. Sindhu Pusarla. Performanta sportivei din Spania este cel mai bun rezultat european la aceste Campionate Mondiale, fiind singura prezenta europeana pe podium.

Share this article with friends

Similar Articles

Romanian International Youth Cup 2019

Romanian International Youth Cup 2019

Va anuntam cu bucurie, ca tara noastra reintra pe harta badmintonului international, odata cu viitoarea organizare a unei prime editii

Read More