Blog

Rezultate finale dupa Campionatul Mondial de Seniori

📁 news 🕔06.August 2018
Rezultate finale dupa Campionatul Mondial de Seniori

In perioada 30 iulie – 05 august 2018, a avut loc o noua editie a Campionatelor Mondiale de Seniori, care s-au desfasurat in localitatea Nanjing – China.

La sfarsitul campionatelor din Nanjing, China a reusit sa castige doua probe de dublu (dublu masculin si dublu mixt), iar Japonia una (dublu feminin) dar intr-o maniera categorica, 3 din cele 4 cluburi care au completat podiumul fiind din Japonia.

In proba de simplu masculin victoria a revenit tanarului Kento Momota din Japonia, dupa o finala castigata in fata favoritului nr. 3 din China  – Yuqi Shi.

Proba de dublu mixt s-a incheiat sub o dominatie Chineza, primii 3 clasati fiind din aceasta tara, in timp ce al doilea loc 3 a fost ocupat de Hong Kong.

La dublu masculin victoria a revenit favoritilor nr. 4 din China (Junhui/Yuchen), care au reusit sa termine in fata compatriotilor lor din China, favoriti nr. 2 (Liu/Zhang), dupa o finala impotriva favoritilor 5 din Japonia. De remarcat si evolutia foarte buna a perechii Chen/Wang din China Taipei (initial favoriti nr. 15).

In proba de simplu feminin, sportiva spaniola Carolina Marina continua sa faca istorie, devening prima jucatoare din lume care reuseste sa castige 3 titluri de campioana mondiala (2014, 2015 si 2018). Aceasta a reusit sa o invinga in finala pe favorita nr. 3 din India – V. Sindhu Pusarla. Performanta sportivei din Spania este cel mai bun rezultat european la aceste Campionate Mondiale, fiind singura prezenta europeana pe podium.

Share this article with friends