Schimbare sistem de joc | Federatia Romana de Badminton

Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Blog

Schimbare sistem de joc

📁 news 🕔24.May 2018
Schimbare sistem de joc

Federatia Mondiala de Badminton (B.W.F.) pastreaza ne-schimbat sistemul de joc!

In perioada 16 – 20 mai 2018 a avut loc Congresul Anual al Federatiei Mondiale de Badminton, in localitatea Bangkok – Thailanda. Cea mai mare parte a tarilor membre BWF au participat la acest eveniment important.

Pe agenda congresului au fost subiecte legate de modificarea sistemului de desfasurare a jocului actual de badminton precum si a inaltimii de serviciu sau interactiunea cu antrenorii. Varianta propusa de BWF era axata pe scurtarea meciurilor si trecerea la sistemul “cel mai bun din 5 seturi pana la 11”

Fiind o modificare a regulamentului de competitii, era necesara aprobarea deciziilor cu 2/3 din totalul membrilor cu drept de vot. Astfel, s-au exprimat in total 252 de voturi, dintre care 129 au fost pentru si 123 impotriva, propunerea neputand fi astfel implementata.

Celelalte doua propuneri legate de introducerea time-out-ului si scurtarea timpului pe care antrenorul il poate petrece pe teren au fost retrase dupa rezultatul votului, fiindca erau masuri ce mergeau in stransa legatura cu sistemul de scor.

Cu toate acestea, Comitetul Director al BWF a fost mandatat sa continue experimentarea unui nou sistem de joc pana la data de 10 Decembrie 2018.

Share this article with friends

Similar Articles