Shuttle Time | Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Shuttle Time

Shuttle Time

BADMINTONUL ÎN ȘCOLI – SHUTTLE TIME

Federația Română de Badminton implementează cu succes inca din anul 2012 proiectul pilot al Federatiei Mondiale de Badminton (B.W.F),  denumit ”Shuttle Time” – Badmintonul in scoli.

Este un program ce se adreseaza institutiilor de invatamant la nivel national, care doresc sa practice badmintonul ca materie optionala in cadrul orelor de educatie fizica si sport sau in regim after school, dupa preferinte.

Cum pot sa implementez badmintonul in scoala mea sau a copilului meu?

Este nevoie de atragerea a cel putin un profesor din cadrul scolii (poate fi de orice specializare), care sa fie dispus sa participe la cursurile gratuite pentru profesori  organizate periodic si regional de catre FR Badminton (in functie de solicitari). Dupa participarea la un astfel de curs, profesorul va dobandi cunostiintele necesare pentru a preda badmintonul elevilor in cadrul orelor de sport. In al doilea rand, este necesara semnarea unui protocol de colaborare intre FR Badminton si unitatea de invatamant.

Scopul proiectului este de a crea o legatura intre sistemul scolar si sportul de performanta si implicit extinderea bazei de selectie pentru cluburile de badminton din tara. In acest sens, FR Badminton va acorda materiale sportive (rachete, mingi si filee) numai scolilor care fac dovada ca au participat in sisteme competitionale relevante pentru sportul scolar: concursuri Shuttle Time intre scolile inscrise in program sau Gimnaziada (fosta Olimpiada Nationala a Sportului Scolar).

Pentru fazele incipiente ale implementarii proiectului la nivelul scolii, recomandam unitatilor de invatamant sa achizitioneze materialele disponibile in comert si care sunt foarte potrivite pentru copii incepatori. Pretul unei rachete de badminton de acest nivel, poate fi de 10 lei/bucata.

Sperăm că în curând să vă putem anunța și județe noi unde badmintonul să fie prezent în școli. Cei care doresc să se implice în proiectul nostru sunt rugați să ne contacteze. Cu cât echipa noastră este mai mare, cu atât mai bune rezultate vom avea! Harta Shuttle Time-01-2 Mai multe informații și poze puteți găsi pe facebook, pe pagina dedicată proiectului: Shuttle Time Romania  Cei interesați pentru o eventuală colaborare cu Federația, sunt rugați să trimită un mail la adresa – scoala@badminton.ro

Share this article with friends