Sindicatul National Sport si Tineret | Federatia Romana de Badminton

Pagina oficiala a Federatiei Romane de Badminton

Blog

Sindicatul National Sport si Tineret

📁 news 🕔06.August 2018
Sindicatul National Sport si Tineret

Sindicatul National Sport şi Tineret, organizaţie care apără drepturile salariaţilor din Ministerul Tineretului si Sportului, Cluburile Sportive Municipale, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Municipiului Bucureşti, Complexurile Sportive Naţionale, Casele de Cultură ale Studenţilor şi Federaţiile Sportive Naţionale, a declanşat o serie de proteste împotriva discriminărilor salariale la care sunt supuşi cei care muncesc în Sport şi Tineret.

70% dintre salariaţi au venituri de 1.300 de lei net fără diferenţiere în funcţie de studii, răspundere, vechime sau complexitatea muncii. MTS impune o salarizare inechitabilă în federațiile sportive naționale, respectiv salariul minim pe economie, fără diferențiere după funcție, studii, vechime, etc. (1.100 de lei net).

Nu este plătită munca în zilelele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale și nici munca suplimentara.

În vederea eliminării inechităţilor salariale, SNST a cerut de la începutul anului intervenţia autorităţilor şi a parcurs toate etapele: solicitări de soluţionare, adrese, întrevederi, grevă japoneză, pichetarea Ministerului Muncii, grevă japoneză (din nou), grevă de avertisment, pichetarea Ministerului Tineretului şi Sportului, marş de protest la Guvern, transmitere memorii, etc.).

In data de 08 august 2018 va avea loc greva generala in toata activitatea sportiva.

Informatii suplimentare legate de aceste demersuri pot fi urmarite pe site-ul sindicatului.

Share this article with friends